Συνταγές για επιδόρπια

μπόλαμα

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή Bolama;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Αν είστε γέννημα θρέμμα του Κουσάντασι, δεν υπάρχει κανείς που να μην ξέρει αυτό το πιάτο. Φτιάχνεται ειδικά σε ομάδες. Για παράδειγμα, η γιαγιά μου ετοιμάζει αυτό το γεύμα στον ελαιώνα μας την ημέρα που τελειώνουμε το μάζεμα της ελιάς και το μαγειρεύει σιγά σιγά πάνω στη φωτιά. Θα είναι έτοιμος για μεσημεριανό γεύμα.

Εάν έχετε μια μεγάλη γλάστρα χαμηλής έντασης όπως αυτή της εικόνας, βάλτε μια άλλη γλάστρα για να χωράει στη μέση της. Θέλω να πω, αφήστε τα να έρθουν για να βγουν ο ένας στον άλλον άνετα όταν ανοίξουμε την κατσαρόλα. Επίσης, βάλτε ένα σιδερένιο γουδί ή μια τσαγιέρα για να μην κινείται η κατσαρόλα με το βράσιμο, για να μην παίρνει πολύς αέρας.
Ψιλοκόβουμε το κρέας στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει για μικρό κλείσιμο όπως θέλουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλες και μεγάλες φέτες. Αφού προσθέσουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τα ρεβίθια, τα ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας να τα τροφοδοτήσουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια βάζουμε τα πιρούνια στο στόμιο της κατσαρόλας. μπαίνουν εύκολα στο νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα γεμάτη με το κοτόπουλο στη μεγάλη μας κατσαρόλα και προσθέτουμε ούτε πολύ νερό, ούτε πολύ νερό για να περάσει το χερούλι της κατσαρόλας και το βάζουμε στη χαμηλότερη φωτιά της εστίας. Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα βάρος στην κατσαρόλα.
Αν ανάψετε πολύ τη φωτιά σε αυτό το διάστημα, τα κοτόπουλα θα γίνουν σκληρά. Όταν πάρει βράση, δυναμώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ρύζι από τη μια πλευρά και το πλιγούρι από την άλλη και το αφήνουμε να βράσει. Αυτός ο χρόνος βρασμού θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες, μην το παραλείψετε. Επιπλέον, αν κρατήσετε χαμηλή τη φωτιά μετά το βράσιμο, όλο το νερό που θα μπει στην κατσαρόλα και θα προσθέσετε νερό, ανησυχώντας μήπως τελειώσει το νερό και πρέπει να ρυθμίσετε καλά τη φωτιά. Όταν πάρει το νερό, δυναμώνουμε αμέσως τη φωτιά. Όταν το ρύζι ψηθεί λίγο ακόμα, το αφήνουμε να βράσει. Σερβίρουμε με κατσαρόλα αφού πάρει την πρώτη θερμοκρασία. Καλή όρεξη.

Συνταγή Bolama με φωτογραφία

μπόλαμα
μπόλαμα
μπόλαμα
μπόλαμα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button